(

Fysiotherapie, Spaubeek, Fysiotherapiepraktijk, Fysiotherapeut, Limburg, Fysio, nekpijn, nekklachten

Manuele therapie (arthropraxie)

Als manueel therapeut heeft Jos van Stokkom zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van klachten aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van gewrichten. Bij de uitvoering van manuele therapie gebruikt uw fysiotherapeut geen ‘harde’ kraaktechnieken, maar ‘zachte’ mobiliserende handgrepen.

Oorzaken gewrichtsproblemen

De meeste gewrichts-, rug- en nekproblemen ontstaan door een verstoorde bewegingsverloop in uw wervelkolom. Dit kan gebeuren zonder dat u er direct last van kunt hebben. Uiteindelijk kan overbelasting ontstaan en is er sprake van een verstoord (vaak asymmetrisch) bewegingspatroon dat gepaard gaat met bewegingsbeperkingen en pijn. Elke wervelkolom is uniek, daarom wordt de behandeling ook aangepast op uw specifieke klachten.

Voor de volgende klachten komt u voor manuele therapie in aanmerking:

  • Hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • Artrose (gewrichtsslijtage) van heup en knie
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten

Gewrichtsproblemen verhelpen en voorkomen

De Manuele Therapie Methode Marsman is een specifieke onderzoeks- en behandelmethode die zich richt op het ongestoord functioneren van de wervelkolom en haar ledematen. Dit houdt in dat de fysiotherapeut de wervelkolom als het beginpunt neemt van alle bewegingen. De armen en benen volgen daarna en bewegen mee in het patroon ingezet door de hoger gelegen gewrichten.

Gewrichten kunnen ook een te grote beweeglijkheid hebben, wat kan leiden tot instabiliteitsklachten. In dit geval leert Jos van Stokkom u met specifieke trainingsadviezen uw gewrichten door middel van het trainen van spieren stabieler te maken.

Wilt u een afspraak maken of meer weten?

Neem dan contact op met Fysiotherapie Jos van Stokkom via 046 443 4111, via de mail: fysiojos@home.nl of loop eens bij ons binnen.